Szia!

Májer Ágnes vagyok. A mesék és a történetek azóta érdekelnek, mióta csak vissza tudok emlékezni. Gyerekkoromban rendszeresen annyi mesekönyvet hoztam ki a könyvtárból egyszerre, amennyit csak elbírtam. Nem véletlenül kérdezte meg egyszer kíváncsiságból a könyvtáros, hogy kinek szoktam még könyveket vinni.

Az érdeklődésem ebbe az irányba csak fokozódott. Továbbra is sokat olvastam, később pedig magyar szakra jelentkeztem az egyetemen. A mesék viszont hiányozni kezdtek, ezért az egyetem elvégzése után jelentkeztem egy meseterápiás képzésre, ahol megismerkedtem a mesék és a mítoszok személyiségfejlesztő hatásával. A Lelki Egészségvédő Alapítványnál fedeztem fel a Dr. Antalfai Márta által kidolgozott Kincskereső Meseterápiás Módszer varázslatos hatását, amit aztán tanári munkámon belül alkalmaztam is. A coach képzés (Lemma Coaching) elvégzésekor pedig tudatosodott bennem, milyen fontos a saját erőforrásaink megtalálása a céljainkhoz vezető úton. A mesélés azóta pedig családi szinten is fontos szerepet játszik, főként az esti mese alkalmával.

Az asztrozófiával is megismerkedtem, ezen belül pedig főleg a csillagképekhez tartozó mondákhoz és mesékhez kapcsolódó ősi bölcsességek nyűgöznek le.

Ahogyan a mesehősök rátalálnak útjuk során saját erőforrásaikra és megtanulják használni azokat céljuk elérésére, úgy előttünk is ott van ez a lehetőség. A mesék irányt mutatnak, de elindulni és kiállni a próbákat mindenkinek saját magának kell.

Itt találkozhattál velem:

 
 
  • Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség Éltető Forrás családi napja
  • LISZI – Babás Bandázó Klub
  • Vörösmarty Mihály Könyvtár
  • Vörösmarty Rádió FM 99.2